kesäkuu/2019

 

Kouluvuoden päättäjäisiä vietettiin viikonloppuna ja kesän lämpö saapui Suomeen kuin tilattuna. Nyt on aika nauttia auringosta, kukista ja lämpöisistä uimavesistä.

 

"Uuden vuosikymmenen ensimmäisen hallituksen tavoitteena on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä Suomi vuoteen 2030 mennessä. Pohjoismainen hyvinvointivaltio ja sen peruspilarit toimeentulon turva, toimivat sosiaali-ja terveyspalvelut ja koulutus sekä osammainen luovat vahvan ja oikeudenmukaisen alustan uudistustyölle." Näillä sanoilla alkaa Valtioneuvoston viestintäosaston tiedote uudesta hallitusohjelmasta. Hallitusohjelmaan on kirjattuna myös sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenneuudistus, joka nojaa vakaasti 18 maakunnan harteilla. Ohjelman mukaan toiminnan painopistettä siirrettäisiin perustason palveluihin ja ennaltaehkäisevään toimintaan. Terveyskeskusten hoitotakuuta luvataan lyhentää jopa viikkoon. Mielenkiinnolla seuraan, miten asia etenee tämän hallituskauden aikana. Toivottavasti edellisten kausien tapahtumista on otettu opiksi ja hyödynnetään edellisten kausien valmistelua tulevassa. Syksystä tulee varmasti mielenkiintoinen.

 

Pohjoismainen sihteerikongressi 2019 järjestetään Ruotsissa Malmössä 25.-26.9.2019. Kongressi järjestetään 3 vuoden välein ja vuonna 2016 kyseinen tapahtuma oli Helsingissä. Kongressiin osallistuu terveydenhuollossa työskenteleviä sihteereitä kaikista Pohjoismaista aina Grönlantia sekä Fär-saaria myöten.

Terveydenhuollon Sihteerit ry avustaa 50,00 eurolla viittä ensimmäistä avustusta hakenutta Terveydenhuollon Sihteerit ry:n jäsentä, jolla on maksettuna jäsenmaksut vuosilta 2018 ja 2019. Lisäksi auvstuksen saajan tulee kirjoittaa kertomus kongressimatkastaan yhdistyksen jäsenlehteen / nettisivuille. Tarkemmat ohjeet anomuksen tekoon sekä lisätietoa kongressista löydät Terveydenhuollon Sihteerit ry:n jäsenlehdestä sekä internetsivuiltamme.

 

Ensi keväänä, 26.-27.3.2020, Helsingissä Terveydenhuollon Sihteerit ry:n järjestettävien koulutuspäivien ohjelman suunnittelu on jo käynnistynyt. Muista laittaa päivämäärät jo kalenteriisi ja seuraa ilmoittelua asiasta facebook-sivuiltamme.

 

Toivotan teille kaikille aurinkoista ja ihanaa kesää!

terveisin

Päivi Ahdesmäki

puheenjohtaja