4/2019

 

Terveydenhuollon Sihteerit ry:n järjestämät koulutuspäiviä vietettiin maaliskuun lopulla Tampereella aurinkoisessa säässä. Läsnä oli noin 150 innokasta osallistujaa ja iloinen puheensorina täytti hotelli Tornin sekä kongressikeskus Pajan käytävät. Luennot herättivät mielenkiintoisia ja välillä vikkaitakin keskusteluja. Kiitos teille kaikille aktiivisesta osallistumisesta.

Mieltäni lämmitti erityisesti huomio läsnäolijoiden keski-iän nuorentumisesta; paikalle oli tullut edellisiä vuosia enemmän nuoria ammattikuntamme edustajia. Trendi siitä, ettei eläköityvien sihteereiden tilalle enää palkattaisi uusia työntekijöitä, on selvästi muuttunut ja meidät sihteerit nähdään yhä enemmän tärkeänä osana moniammatillista tiimiä, joka mahdollistaa potilaan turvallisen ja toimivan hoitopolun. Ammattikuntamme nuorentuminen kertoo myös siitä, että nuoret yhä useammin löytävät ja kiinnostuvat kouluttautumaan alalle.

 

Koulutuspäivien yhteydessä pidettiin myös Terveydenhuollon Sihteerit ry:n sääntömääräinen vuosikokous 28.3.2019. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat ja muun muassa hyväksyttiin tämän vuoden jäsenmaksuksi 20,00€.

Terveydenhuollon Sihteerit ry:n hallituksen kokoonpanossa tapahtui muutoksia. Puheenjohtajana toiminut Tarja Mäkitalo on siirtynyt vuoden alusta uusiin työtehtäviin ja hän jättäytyi vuosikokouksessa pois puheenjohtajan paikalta. Toivotamme, Tarja, sinulle onnea uudella urallasi, mielenkiintoisia ja positiivisia haasteita ja paljon onnistuminen tunteita.

Terveydenhuollon Sihteerit ry:n hallituksen varsinaisten jäsenten osalta tuli myös muutoksia; pitkäaikaiset jäsenet Paula Kujala, Tiina Hautaoja sekä Karita Ihalainen jäivät pois. Suuret kiitokset teille kaikille panoksestanne yhdistyksemme eteen näinä kuluneina vuosina. Lämpöiset halaukset. 

Uutena hallituksen varsinainena jäsenenä aloittaa Ulla-Maija Viitala Seinäjoelta. Olet lämpimästi tervetullut joukkoomme.

Hallituksen jäseninä jatkavat myös Päivi Anttila, Sinikka Hautamäki, Kaarina Mäkitalo, Päivi Rissanen, Hilkka Uuttu sekä varajäsenenä Anneli Nyrhinen.

 

Ensi vuoden koulutuspäivien valmistelut on jo aloitettu. Päivämäärä on 26. - 27.3.2020 ja paikkakuntana on Helsinki. Merkitse ajankohta jo nyt kalenteriisi ja seuraa valmistelujen etenemistä facebookissa sekä internetsivuillamme.

 

Rauhaisaa Pääsiäisen aikaa teille kaikille!

terveisin

Päivi Ahdesmäki

puheenjohtaja