9/2017

 

Miten aika kuluukaan; juuri hetki sitten toivottelin kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää ja jo nyt luonto pukeutuu keltaisen ja oranssin upeina hehkuviin väreihin.

Terveydenhuollon Sihteerit ryn hallitus on kesän aikana ahkeroinut ja tulevien koulutuspäivien ohjelma valmistuu tuota pikaa. Koulutuspäivien ajankohta on to 22. ja pe 23. maaliskuuta 2018 Seinäjoella. Olemme pyrkineet jälleen kokoamaan koulutuspäivien ohjelmaan niin päivän polttavia aiheita kuin osastonsihteerin työhön kiinteästi liittyviä aiheita aina selkokielisyydestä sekä tietoturvasta hygienia-asioihin unohtamatta hyvinvointiamme ja ammatti-identiteettiämme. Julkaisemme lopullisen tulevien koulutuspäivien ohjelman piakkoin, joten seuraile ilmoittelua facebookissa sekä nettisivuillamme. Nähdään siis Seinäjoella!

Terveydenhuollon Sihteerit ry on pyrkinyt saamaan näkyvyyttä ammattikunnallemme. Kesäkuun lopulla Helsingin Sanomien mielipidepalstalla on ollut vilkasta keskustelua terveydenhuollon työnjakoon liittyvistä asioista. Hallituksen jäsen Tarja Mäkitalo kirjoitti yhdistyksemme vastineen ko. mielipidekirjoitukseen. Vastineessamme toimme esiin ammattikuntamme osaamista sekä painotimme työnjaon kehittämisen tärkeyttä. Yhdistyksen nimissä on myös lähetetty kannanotto Suomen potilasturvallisuusyhdistykselle koskien juuri terveydenhuollon työnjaon uudelleen suunnittelua sekä lisääntyvän digitalisaation tuomia haasteita kuin myös mahdollisuuksia.

Tällä hetkellä maassamme on käynnissa ammatillisen tutkintorakenteen kehittäminen. Nyt on hyvä hetki jälleen herätellä keskustelua koulutuksemme yhdenmukaistamisesta. Yhdistyksemme hallitus on laatimassa kannanottoa opetushallitukselle liiketoiminnan perustutkinnon perusteiden luonnoksesta, jotta saisimme sosiaali- ja terveydenhuollon osastonsihteerin ammattissa vaadittavia taitoja mukaan ko. koulutukseen.

Yritetään kaikki yhtenä rintamana tuomaan osastonsihteeri ammattina näkyviin ja kuuluviin!

Toivotan teille värikylläistä ja aurinkoista syksyä

ja

Tapaamisiin maaliskuussa Seinäjoella!

 

 

Päivi Ahdesmäki
puheenjohtaja