Kansainvälinen toiminta

Terveydenhuollon Sihteerit ry on kiinnostunut myös kansainvälisestä toiminnasta seuraten mm. IFHIMAn uutisia. Käytännöt ja päätökset ulkomailla voivat vaikuttaa suomalaisenkin osastonsihteerin työhön ja verkostoituminen virkistää toimintaa. Ajantasainen tieto auttaa kohtaamaan muutoksia ja mahdollisesti jopa vaikuttamaan tuleviin päätöksiin. 

Pohjoismainen yhteistyö, Nordiska Läkarsekreterarorganisation (NOLO)

Terveydenhuollon Sihteerit ry on NOLOn täysivaltainen jäsen. NoLon jäsenmaat kokoontuvat vuosittain eri Pohjoismaissa ja joka 3. vuosi järjestetään koulutuspäivät eli kongressi. Tänä vuonna oli Suomen vuoro toimia isäntämaana ja kongressi järjestettiin Helsingissä 28.-29.4.2016. Huhtikuun perinteiset koulutuspäivät olivat ainutlaatuinen tilaisuus: perinteiset koulutuspäivät ja pohjoismainen kongressi toteutettuna yhteistyössä sisaryhdistyksen kanssa! Tapahtumasta enemmän Terveydenhuollon Sihteerit -lehdessä, joka ilmestyi toukokuussa 2016.

Seuraava kongressi järjestetään Malmössa Ruotsissa 25.-26.9.2019.

 

 

International Federation of Health Information Management Association (IFHIMA)   

IFHIMA on yhdistys, jonka tavoitteena on toimia kansallisten yhdistysten yhteisenä foorumina ja antaa mahdollisuus tiedonvaihtoon esimerkiksi koulutus- ja teknologia-asioissa. IFHIMAlla on viralliset yhteydet Maailman terveysjärjestöön (WHO).  www.ifhima.org 

Kongressit ovat joka 3. vuosi. Yksittäisetkin henkilöt voivat liittyä IFHIMAan, jäsenetuina mm. jäsenlehti ja alennettu kongressimaksu. Kongressiin ovat tietysti tervetulleita myös ei-jäsenet.